Залишити заявку

    Підпишіться на оновлення

    і завжди отримуйте найновішу інформацію

      "]
      Головна / Новини /

      В рубриці #логістичний_словник ми розбираємо професійні терміни та сленг

      В рубриці #логістичний_словник ми розбираємо професійні терміни та сленг

      4 12 2020

      Сьогодні дізнаємось значення “Dead freight” ⬇️

      Dead freight (мертвий фрахт) – це відшкодування за недовантажену кількість товару, вказаного в договорі морського перевезення, який фрахтувальник був зобов’язаний пред’явити до перевезення.
      Право на «мертвий фрахт» виникає у судновласника як при недовикористанні вантажності судна, так і при недовикористанні його вантажомісткості.

      «Мертвий фрахт» – це різниця між заявленим вантажем і фактично завантаженим на судно. Наприклад, якщо капітан вказав 22000 тонн, а фактично завантажено 20300 тонн, то капітан має право заявити, що «мертвий фрахт» на 1700 тонн.

      Очевидно, що «мертвий фрахт» не може бути заявлений до закінчення навантаження судна, однак капітану слід мати на увазі, що і після виходу судна з порту заявляти про «мертвий фрахт» буде пізно. Необхідно заявляти відразу після закінчення навантаження і визначення кількості завантаженого на борт вантажу.
      Як тільки капітан встановив, що на судно завантажено менше вантажу, ніж вантажовідправник зобов’язаний був пред’явити до відправлення і є підстави для «мертвого фрахту», капітан повинен направити на адресу вантажовідправника відповідну заяву. Зазвичай це робиться через суднового агента, у якого необхідно взяти розписку про вручення йому заяви про «мертвий фрахт», на практиці, агент розписується на екземплярі, який залишається у капітана і цього цілком достатньо.

      Причини, за якими вантажовідправник не надав належну по чартеру кількість вантажу можуть бути різні, наприклад:
      ? погодні умови
      ? злам навантажувального обладнання, транспортних засобів
      ? страйк робітників

      Поділитися:

      © Всі права захищено 2021

      Заказать звонок

       

        ×
        Замовити дзвінок

         

          ×
          Request a call back

           

            "send"

            ×