Залишити заявку

    Підпишіться на оновлення

    і завжди отримуйте найновішу інформацію

      "]
      Головна / Новини /

      Ми продовжуємо рубрику інтерв’ю з нашими клієнтами, партнерами та експертами. Сьогодні на запитання відповідає Dmytro Martynenko!

      Ми продовжуємо рубрику інтерв’ю з нашими клієнтами, партнерами та експертами. Сьогодні на запитання відповідає Dmytro Martynenko!

      23 10 2020

      Ми продовжуємо рубрику інтерв’ю з нашими клієнтами, партнерами та експертами. Сьогодні на запитання відповідає Dmytro Martynenko – керуючий партнер інвестиційної компанії Quarter Partners, який проходить навчання на Основному Курсі Київської Логістичною Школи. В ході інтерв’ю поспілкувалися з Дмитром на тему інвестицій, технологій, стратегічних рішень і дізналися, чому все-таки логістика.
      KLS: Дмитро, в стінах нашої бізнес-школи, було багато випусків і учасників сертифікаційних програм з різних сфер бізнесу. Але, відверто кажучи, з інвестиційними компаніями ми працювали раніше більше в форматах нетворкінгу. Вашу увагу до логістики нам дуже приємно і те що прийняли рішення системно вивчати логістику і ланцюжки поставок. Завдяки нашому знайомству, вже знаємо, що Ви є дуже різнобічним людиною з багатим професійним досвідом. Поділіться, будь ласка, виявлялася чи логістика раніше у Вашому житті, і на що впливала, ніж захоплювала?
      Дмитро: Перш за все, для мене велика честь навчатися в Київській Логістичною Школі на Основному курсі. Слід сказати, що в минулому я не мав безпосереднього відношення до логістики або логістичного бізнесу. Для мене це, скоріше, новий досвід і вже цим самим, дуже цікавий. У той же час, як професійний юрист з 25-річним стажем, який спеціалізується на транзакційних операціях з активами, я консультував і проводив операції з активами, які мають безпосереднє відношення до логістики: аеропорти, порти, стивідорний бізнес. Логістика, як частина більш цілого, а саме, ланцюги поставок, має найважливіше значення в нашому житті, кардинальним чином впливає на життєві стратегії як людей, так і компаній. Поточна світова економічна криза, викликаний пандемією вірусу SARS-CoV-2, зайвий раз, на жаль, це підтверджує.
      KLS: Дмитро, для Київської Логістичною Школи дуже важливо, що інвестиційний бізнес, керуючим партнером якого Ви є, вибрав в фокус розвитку свого портфеля саме логістику. Що ж стало ключовим фактором такого стратегічного рішення?
      Дмитро: В інвестиційному бізнесі ми уважно стежимо і аналізуємо світові і локальні тренди. Для інвестування вибираємо галузі і сегменти, які мають довгостроковий потенціал зростання. Інакше ніхто інвестувати не буде. Ідеально, коли локальний ринок демонструє темпи розвитку, що перевищують світові. Тоді при правильній організації бізнесу і талановитої команді, можна досягти вагомих результатів і отримати певний конкурентну перевагу. В цьому відношенні ми вважаємо інвестиції в логістику вельми привабливими. Логістика є кровоносною системою доставки цінності споживачеві і в кризові часи, в які зараз входить світова економіка, роль логістики буде тільки зростати. В майбутньому компанії ще більш наполегливо змагатимуться за якість, надійність і терміни поставок, впроваджуючи інноваційні стратегії та технологічні новинки. В цьому відношенні ми бачимо місце для нових бізнес ідей в логістичній галузі, в тому числі в Україні.
      KLS: У лютому цього року Ви прийняли рішення вивчати логістику з кращими практиками українського і міжнародного ринку, вже маючи за плечима солідний досвід освітніх курсів, бізнес-шкіл. І тут знову навчання! Як виходить залишатися зацікавленим в навчанні, адже з Вашим досвідом Ви самі можете багатьох навчати в різних напрямках: від юриспруденції до стратегічного управління?
      Дмитро: Постійний процес навчання або life-long learning (LLL) є невід’ємною частиною професійного та, що більш важливо, особистісного розвитку сучасної людини. Дуже важко приймати осмислені рішення як в бізнесі, так і в особистому житті, не розуміючи, що відбувається навколо тебе, куди рухається і як змінюється світ. А світ змінюється дуже швидко і швидкість цих змін буде тільки зростати. Звичка вчитися буде, мабуть, одним з найбільш затребуваних якостей людини майбутнього. Це і буде наша відповідь на виклики швидко мінливого світу. Якщо хочеш йти в ногу з часом, доведеться багато вчитися. Якщо ж хочеш випереджати час, то, на додаток до професійного навчання, необхідно розвивати мислення і працювати над своїм світоглядом. Це як в знаменитій казці Льюїса Керролла «Аліса в країні чудес» – потрібно бігти з усіх ніг, щоб тільки залишатися на місці, а щоб кудись потрапити, потрібно бігти як мінімум удвічі швидше. Оскільки логістика нам цікава для інвестування, я, як керівний партнер, прийняв рішення заглибитися у вивчення галузі. В цьому відношенні навчання в Київській Логістичною Школі допомагає мені сформувати цілісну картину світу в логістичному секторі.
      KLS: Однією з цінностей Київської Логістичною школи є постійний обмін знаннями і технологіями між учасниками ринку логістики і в ланцюжках поставок. На Вашу думку, яких знань і технологій зараз не вистачає в Україні. І як би Ви хотіли на це вплинути?

      Дмитро: Важливо розуміти, які знання і технології будуть затребувані в логістичній галузі в майбутньому і працювати вже зараз над їх створенням. На логістичну галузь вже впливає так званий технологічний прорив. Він пов’язаний з інноваційними технологіями, автоматизацією і роботизації всіх процесів в ланцюжках поставок, включаючи логістику. Крім цього, драйвером розвитку галузі будуть цифрові алгоритми, управління великими масивами даних (big data), машинне навчання (machine learning). Тому роль IT фактора в розвитку галузі буде тільки зростати. Також існують тренди, які на перший погляд важко розгледіти. Наприклад, ми бачимо, як цілий ряд світових технологічних компаній працює в галузі освоєння космосу. Людство стоїть на порозі зміни парадигми, коли ми відкриваємо і освоюємо позаземне простір. Виникне нова галузь космічної логістики, що забезпечує потоки вантажів і людей. Яка буде роль України в космічній логістики майбутнього? Швидше за все, ми не будемо лідерами космічної логістики, але цілком можемо зайняти роль нішевого гравця. Нашу роль в ланцюжку поставок для освоєння космосу ще належить осмислити. Чому я розмірковую на тему космічної логістики? Технології та інноваційні рішення, які зараз розробляються для космосу, будуть затребувані і впроваджуватися на Землі, в тому числі в логістичній галузі. Як наслідок технологічного прориву будуть змінюватися і стратегії управління ланцюгами поставок. Україна буде розвиватися у фарватері цих змін. Наша компанія вже інвестує в інноваційні IT-технології, зокрема, для складської логістики.
      KLS: Зараз весь світ переживає не найкращі часи, допомагають утримуватися на плаву бізнесам і економікам різних країн різні інструменти і рішення. Що зараз відбувається в інвестиційному бізнесі? Зараз час для інвестицій або “заморозки” проектів?
      Дмитро: Активність в інвестиційному бізнесі не зупинилася, адже життя не стоїть на місці. Просто потрібно деякий час для осмислення нової реальності, трендів і нових потреб. Якщо говорити про логістику, то криза по різному позначиться на окремих сегментах галузі. Наприклад, авіаперевезення знаходяться в глибокій кризі і галузь, судячи з усього, чекає довгий процес відновлення. У той же час складська логістика залишається дуже затребуваною, адже люди продовжують купувати і споживати товари. Бурхливий розвиток електронної торгівлі буде робити істотний вплив на складську логістику, особливо на розвиток невеликих складів останньої милі в межах міст. Криза – хороший стартовий майданчик для нових бізнес ідей, адже під час кризи також можна і потрібно заробляти. Інша справа, що в кризу потрібно більш уважно працювати з ризиками, всебічно вивчати наслідки прийнятих рішень. Одним словом, ми продовжуємо активно працювати над новими можливостями, хоча деякі проекти довелося відкласти до з’ясування ситуації.
      KLS: Якби не ситуація з COVID19, Ви б вже були випускником 8-го потоку Київської Логістичною Школи, зараз ми чекаємо офіційного закінчення карантину для здійснення виїзних логістичних турів на склади, порт, аеропорт, оффлайн сесії підведення підсумків і вручення дипломів. Але завдяки регулярним семінарного днях спочатку оффлайн, а потім і онлайн, десятки годин Ви проводили з експертами і своєю групою. Що запам’яталося, який був найяскравіший момент навчання?
      Дмитро: Протягом навчання було багато яскравих моментів. Особливо порадував високий рівень експертів в кожному сегменті логістичної галузі. З деякими з них ми встановили партнерські взаємини і активно обговорюємо взаємовигідне співробітництво. В цьому відношенні нові контакти і нетворкінг, які забезпечила Школа, є дуже цінним придбанням. Мабуть, приємною несподіванкою було те, як швидко Школа змогла переключитися на роботу онлайн, не знижуючи якості навчання.
      KLS: Дмитро, як вважаєте, які риси важливо розвивати сьогоднішнім підприємцям і управлінцям в Україні? Що первинне, а що заважає бути ефективними?
      Дмитро: Сучасним підприємцям і управлінцям важливо працювати над своїм світоглядом, розвивати системне мислення, комунікаційні навички, встановлювати і підтримувати партнерські відносини. В майбутньому посилиться конкуренція за таланти. Тому власникам і керівникам вже зараз потрібно думати над стратегією залучення і утримання своїх працівників. Інвестиції в розвиток своїх команд будуть найбільш дохідними, адже цінність створюють в кінцевому підсумку люди. Гнучкість мислення і креативність, лідерство в генеруванні нових ідей і впровадження їх в життя будуть в ціні. Ну і треба буде вміти працювати з інформацією. В епоху інформаційного шуму дуже складно зрозуміти, яка саме інформація насправді являє цінність. Потрібно буде постійно працювати з джерелами інформації, які служать підставою для прийняття стратегічних та управлінських рішень. Ну і, звичайно, в ціні буде така якість, як вміння змінюватися, а для цього потрібно продовжувати вчитися. Мені імпонує афоризм Вінстона Черчіля: «Удосконалюватися – означає змінюватися, бути досконалим – означає змінюватися часто».

      Поділитися:

      © Всі права захищено 2021

      Заказать звонок

       

        ×
        Замовити дзвінок

         

          ×
          Request a call back

           

            "send"

            ×