Залишити заявку

    Підпишіться на оновлення

    і завжди отримуйте найновішу інформацію

      "]
      Головна / Новини /

      У Європі неминуча гостра нестача складських площ для зберігання посилок!

      У Європі неминуча гостра нестача складських площ для зберігання посилок!

      14 05 2021

      Міжнародна консалтингова компанія Savills надала проаналізовані дані, які показують, що протягом 2019 року в Європу було доставлено в цілому 12,3 млрд посилок.
      Якщо врахувати статистику британського агентства OFCOM, яка демонструє щорічне зростання обсягу посилок на 9,1%, в наступні 5 років Європі потрібно значне розширення складських потужностей

      В період з 2021-2025 європейським компаніям, які займаються доставкою посилок, будуть потрібні додаткові 8,6 млн м² складських площ, щоб задовольнити зростаючий попит на онлайн торгівлю.

      «Протягом 2020 роки ми стали свідками небувалого сплеску онлайн-покупок, в значній мірі викликаного впливом пандемії Covid-19. Хоча ми очікуємо, що багатоканальна стратегія рітейлерів стане більш оптимізованої, щоб скоротити кількість повернень, очевидно, що рівень попиту на складські приміщення, які використовуються як для нових запасів, так і для повернень, буде значним», – Майк Барнс, науковий співробітник відділу європейських досліджень Savills.

      Якщо припустити, що протягом цього періоду споживачі повернуть 20% товарів, куплених через Інтернет, то приблизно 1,7 млн м² цього простору потрібно для розміщення та обробки повернень від компаній з доставки посилок.

      «Зрозумілим є те, що не існує універсального рішення для повернення товарів, оскільки споживачі віддають перевагу зручності, а роздрібні продавці та компанії, що займаються доставкою посилок, враховують ці зміни уподобань при плануванні своєї системи зберігання», – Маркус де Мінквітц, директор по регіональним інвестиційним консультаціям в регіоні EMEA, Savills.

      Експерти також відзначають, що в Європі операції по поверненню від електронної торгівлі трохи відрізняються у різних країнах.
      Зокрема, в Нідерландах сторонні логістичні оператори (3PL) вводять нові заходи для полегшення повернення товарів і прискорення обробки вхідних повернень☄️

      У Польщі великі роздрібні торговці, такі як Zalando, розширюють свою мережу потенційних складських приміщень, щоб обслуговувати як місцевих покупців, так і сусідні країни.

      Цікаво, які шляхи подолання дефіциту складських площ виникнуть у процесі загострення проблеми? Адже вирішення важливих завдань – це завжди рушійна сила прогресу та іновацій?

      Першоджерела: Property Funds World та Logist.Today

      Поділитися:

      © Всі права захищено 2021

      Заказать звонок

       

        ×
        Замовити дзвінок

         

          ×
          Request a call back

           

            "send"

            ×