Залишити заявку

    Підпишіться на оновлення

    і завжди отримуйте найновішу інформацію

      "]
      Головна / Новини /

      Майже в кожній компанії припускаються однакових помилок в управлінні складом!

      Майже в кожній компанії припускаються однакових помилок в управлінні складом!

      16 04 2021

      Від якості управління складом залежить ефективність роботи не тільки складського підрозділу, але і всієї компанії, тому знання типових помилок дозволить не тільки значно підвищити ефективність роботи, але і заощадить величезну кількість часу і коштів. Сьогодні розберемо ці основні помилки та розповімо як їх можна уникнути.

      1️⃣   Відсутність розуміння принципової різниці між різними рівнями складності складу і різними рівнями розвитку операційної діяльності в компанії.

      Від рівня складності складу залежить не тільки можливість, а й «глибина впровадження» різних методів управління. У тих управлінців, які не враховують значення цього рівня, виникає ситуація, коли для дуже простого складу застосовують занадто складні методи. Існують і повністю протилежні ситуації, коли при управлінні складним об’єктом використовують абсолютно примітивні методи. Чим більше рівень складності, тим більше ризиків необхідно враховувати при плануванні операційної діяльності.

      Наприклад, при розрахунку необхідної кількості персоналу для великого складу необхідно враховувати одночасно декілька видів ризику відсутності персоналу:
      ? чергові щорічні відпустки
      ? адміністративні дні
      ? перерви в роботі
      ? лікарняні дні

      Якщо цього не зробити, то величина помилки може скласти понад 40% і в результаті призвести до значних зривів в термінах виконання операцій через брак трудового ресурсу.

      При прийнятті рішень про використання тих чи інших методів управління, необхідно обов’язково враховувати рівень розвитку і складність складу, інакше може виникнути ситуація, коли замість очікуваного позитивного ефекту відбудеться значне зниження ефективності роботи.

      2️⃣   Використання найменш мотиваційної, але найпростішої в адмініструванні погодинної оплати праці на складі. Використання дуже складних мотиваційних схем для лінійного складського персоналу на основі KPI замість простих і зрозумілих схем.
      Часто заробітна плата на складі залежить тільки від кількості відпрацьованих годин і в кращому випадку, компенсації деякого матеріального збитку. При сильній нерівномірності навантаження, робота за такою схемою призводить до понаднормових робіт і великої кількості додаткових фінансових витрат.

      До категорії таких співробітників можна віднести:
      ? операторів
      ? охоронців
      ? водіїв навантажувачів

      АЛЕ тільки не лінійних робітників (комплектувальники). Якщо на складі є конвеєр, який не тільки переміщує товар по складу, але регулює ритм роботи, то можна оплачувати час роботи персоналу, контролюючи при цьому виконання виробничих показників. У всіх інших випадках необхідно використовувати преміальну систему мотивації. Необхідно мати не тільки бухгалтерський формат розрахункового листка, в якому робітнику деколи складно розібратися в тонкощах нарахувань і виплат, а й спеціальний варіант виробничого листка, де абсолютно зрозумілою для працівника мовою буде представлений весь розрахунок виконаної роботи.

      Правильно розроблена і впроваджена система оплати праці відразу підвищує продуктивність праці мінімум на 30%.

      3️⃣   Відсутність знань і бажання дізнатися про міжнародні нормативи управління складом, інновації та успішні впровадження колег.
      Протягом дуже довгого часу склад може спокійно функціонувати після впровадження будь-якої технології. Співробітникам і адміністрації здається, що вони використовують передові технології. Однак, сьогодні все настільки швидко змінюється і ще вчорашні суперсучасні та дорогі технології вже можуть замінити на зручні у використанні планшети, які будуть ще ефективнішими.

      Величезну користь приносить так званий «промисловий туризм», коли співробітники складу відвідують з екскурсією аналогічні склади або склад клієнтів. Відбувається обмін думками та різними складськими показниками від продуктивності праці до якості роботи. Існує безліч онлайн-екскурсій, курсів для підвищення кваліфікації, майстер-класів і логістичних аудитів, потрібно лише бажання йти в ногу з часом та постійно розвиватися.

      4️⃣   Швидкий вертикальний кар’єрний ріст лінійних менеджерів з комірників без додаткового навчання.
      Це призводить не лише до неякісного управління, а і до величезної кількості конфліктних ситуацій при взаємодії суміжних підрозділів і всередині відділу. При прийнятті рішення про переведення комірника на посаду керівника того чи іншого рівня необхідно робити це не відразу, а призначивши досить тривалий випробувальний термін або проводячи співробітника через проміжні посади майстра або бригадира, де вже є елементи роботи з персоналом.

      Не економте час і кошти на підвищення кваліфікації своїх співробітників, це стратегічно важливий момент.

      ? Першоджерело:

      https://www.lobanov-logist.ru/library/all_articles/63163/

      Ще більше про складську логістику, раціоналізацію операцій та автоматизацію Ви зможете дізнатися вже 23 та 24 квітня:
      https://kyivlogisticsschool.com/master-classes/skladska-logistika/

      Поділитися:

      © Всі права захищено 2021

      Заказать звонок

       

        ×
        Замовити дзвінок

         

          ×
          Request a call back

           

            "send"

            ×